Fiske-blog

Fiske-blog

Del med dine fiskevenner

Hvad som helst

Efterårstorsk

FangstrapporterOprettet af Erik Nybro Olsen 29 sep, 2014 20:49
I søndags drog jeg på en lille formiddagstur til Veddinge Strand. Lørdagens kraftige vind var taget af, og den kom lige fra sydvest. Ønskevejr. Der gik da heller ikke mere end et kvarter, så sad den første ørred på krogen. Højst 25 cm lang, så ud kom den igen.

Det gav optimisme og koncentrationen steg. Der gik da heller ikke lang tid, så var der bid igen. De første små ryk gav indtryk af endnu en lille ørred. Men pludselig begyndte der at komme træk i linen efterfulgt af flere små udløb. Den er helt sikkert over målet, tænkte jeg, men ingen desperat plasken i vandoverfladen, som ellers er typisk for en havørred. Den huggede langt ude, og det blev en spændende fight med op og nedjustering af bremsen. Da den kom tæt nok til at kunne skimtes i vandet, var næste indtryk en farvet ørred. Tidligt ganske vist, meeen. Så afsløredes endelige fiskens sande identitet. En torsk. En af de mest sjældne fisk - i hvert fald for mig - på denne lokalitet. Sidst jeg fange torsk i den størrelse, på strækningen mellem Høve og Ordup Næs, kan dateres til starten af 80'erne.


Den var på 1,32 kg renset. Flot fisk, og den kom selvfølgelig med hjem.

Når man i gamle dage fangede torsk var det sjældent, at det kun blev til én, men sådan forblev det i søndags. Der blev dog fange én havørred mere, denne gang lidt større, 33-35 cm. En frisk lille pjosker, der gav lidt fight.

Alt i alt en dejlig fiskeoplevelse, som ikke kun hjembragte en god fangst, men også en fornyet optimisme om, at der nu igen kan fanges både torsk og havørred på de gamle fiskepladser i Sejerøbugten.

Knæk & Bræk


  • Kommentarer(1)//blog.o-s-f.dk/#post316