Fiske-blog

Fiske-blog

Del med dine fiskevenner

Hvad som helst

Weekendtur på Tissø

FangstrapporterOprettet af Rene Drewes 09 sep, 2014 21:21

Det har længe været et ønske at komme en tur på Tissø, en af Danmarks største søer.

Da DSF så gav 5 vestsjællandske foreninger, inkl. Odsherred, mulighed for at booke en jolle, blev det pludselig muligt.

Første udfordring var at skaffe en påhængsmotor. Næste udfordring var at jeg gerne ville have mine to gode venner, Anders og Morten, med. De er ikke medlemmer i en af de fem foreninger, som har adgang til søen. Det hele endte med to nye medlemmer til Odsherred Sportsfiskerforening, og Morten og Anders skaffede en påhængsmotor.

”Vi skal da overnatte et sted” sagde Morten. Så derfor blev der booket et shelter hos Fugledegård på vestsiden af søen. Altså skulle vi en hel dag på Tissø lørdag, sove i shelter og så på søen igen søndag. God plan!

Vi mødtes kl. 07:00, hoppede i jollen og tøffede stille og roligt ud på søen i det gode solskinsvejr med vind i håret. Vi var spændte, men uden de store forventninger fra dybet af den store sø… Vi dørgede lidt rundt den første 1½ times tid, uden at kende til søen og mærkede intet. Vi besluttede at sejle ind på det lave vand omkring aborreholmen. Det viste sig at være en god beslutning. Højtrykket var over os, og aborrerne stod højt i vandet og gav en masse aktion! Det var en god forløsning at mærke fisk. Masser af aborrer. Flest små, men også gode eksemplarer. F.eks. en god aborre til Morten:

Bum! Pludselig hang der en tung ”aborre” for enden af Anders’ line… Det stod hurtigt klart at den første gedde var på krogen. En god fisk på 2-2,5 kg. med masser af kondition! God fight, smil på læben og en nænsom genudsætning.

Det gode fiskeri fortsatte omkring aborreholmen, og Anders fortsatte et fantastisk fiskeri med masser af aborrer, og endnu et "Bum". Denne gang en rigtig god gedde der gav flex på klingen! "Den her er god" lød det fra Anders. Efter en rigtig god fight med 5-6 udløb mod bunden kom en flot gedde i båden. 5,2 kg!

Vi forsøgte efterfølgende at affiske et større område, med resultat i næsten ingen kontakt til fisk. Der måtte da være andre steder at finde dem... Uden større held, holdt vi et hvil i båden og fik lidt frokost.

Vi returnerede til et spot vi havde haft held med tidligere på dagen. -og det var et godt valg... Morten fik et tungt hug... Det var nok ikke noget, den fulgte bare med ind. Men pludselig blev den stående nede i dybet. Den fik et stille pres fra Morten, og så skal jeg ellers love for den stak af! Morten fik den stille presset op til overfladen og så stak ned i dybet igen. Flere gange! Det resulterede i et par våde sportsfiskere, der fik et ordentlig pjask fra halefinden. Den store fisk kom i båden, og blev målt til 8,5 kg! Det store smil fyldte nu hele ansigtet. Ny PR til Morten, TILLYKKE!

Hen af eftermiddagen besluttede vi at prøve andre områder på søen, og var derfor en tur rundt langs østsiden og nede syd på. Gode hug og et par fine eksemplarer af aborrer kom i båden i det sydlige område.

Vi sejlede retur mod roklubben, og længtes efter at slappe lidt af efter en god lang dag i båden. Vinden var for stærk til at prøve de vestlige områder af, så det må blive en anden gang.

Dagen sluttede med en flot solnedgang, og ren hygge ved bålet.

Søndag morgen, var helt stille, på nær den regn vi vågnede til. Regnen aftog så småt, og vi begyndte at gøre klar til en halvdagstur i båden.

Ud til aborreholmen med fangstgaranti. Men lavtrykket havde formentlig sendt aborrerne ned i dybet, så det var ikke mange hug vi fik... Vi afsøgte igen området og fandt heldigvis et par gode gedder!

Så var vi i gang igen! -skal jeg lige love for...
Jeg fik et rigtig godt hug fra en stor fisk som gav nogle gevaltlige rusk med hovedet. Jeg fik stille presset fisken mod båden, men kunne slet ikke presse den op i vandsøjlen. Den stod helt stille. Lidt mere pres, og den kom endelig til syne for en kort bemærkning inden den stak af igen. Det gentog sig et par gange, indtil den valgte at svømme direkte ind i nettet i endnu et flugtforsøg. Jeg var hurtigt klar over at også jeg skulle slå min egen PR med denne fisk. 8,25 kg. viste vægten, og jeg var glad! Nej, lykkelig!

Resten af turen stod på dørgning, som resulterede i endnu flere gedder i båden. Ikke enorme gedder, men 2-3 kilos fisk, som gav en god fight.

Fantastisk weekend!
12 timer i båden lørdag gav omkring 60 aborrer i alle størrelser og 10 gedder mellem 2 til 8,5 kg.
4,5 timer i båden søndag gav omkring 20 aborrer i alle størrelser og 12 gedder mellem 1,5 til 8,25 kg.

Gedderne i Tissø har en fantastisk kondition, og giver en fight for livet! Det er en fantastisk oplevelse. De større aborrer er nu heller ikke at kimse af...

Alle fisk blev nænsomt genudsat, og ingen måtte lade livet.

Tak til DSF, og de 5 foreninger som har et godt samarbejde om fikseriet i Tissø!
Tak til de mennesker der får det til at lykkedes, så vi engagerede sportsfiskere kan få vores drømme opfyldt!

Selvom man er træt efter sådan en weekend, så har man på en eller anden måde fået ladet batterierne op med ren lykke, når man kan være sammen med vennerne om vores fælles interesse for fiskeriet.

Knæk og bræk derude venner!
Vi ses i vandkanten.

Med venlig hilsen.
Rene Drewes og de to nye i klubben.  • Kommentarer(0)//blog.o-s-f.dk/#post313