Fiske-blog

Nu er den nye hjemmeside klar !Medlemsinfo

Oprettet af Peter B Holst 22 feb, 2015 21:31

Nu er den nye hjemmeside klar !

Så er den nye hjemmeside færdig, dog kan der fortsat komme rettelser på siden.

Hvis du ikke har modtaget en velkomst hilsen fra den nye hjemmeside, skal du kontakte en af de 3 personer i hjemmeside gruppen, Erik Nybro Olsen, Peter Holst eller Bjarke Knudsen, eller sende en mail til webmaster@o-s-f.dk

Den gamle hjemmeside vil blive lukket ned Tirsdag aften, dette vil ikke betyde noget for dig, man bliver blot sendt til den nye.

Vi i hjemmeside gruppen håber du vil bruge den nye hjemmeside aktivt, og dermed være med til at gøre den "levende"

På hjemmeside gruppens vegne

Bjarke Ø. KnudsenHjemmesidenMedlemsinfo

Oprettet af Roland W. Sørensen 19 feb, 2015 19:22

Den nye hjemmeside er nu klar !

Vi er nu kommet så langt med den nye hjemmeside, at vi begynder at oprette alle medlemmer af OSF som brugere på siden, og inden generalforsamlingen fredag d 27 feb.

Når webmasteren har oprette dig, vil du modtage en mail som byder dig velkommen til OSF. I denne mail er der en forklaring på hvordan man logger sig ind som bruger på hjemmesiden, og skifter adgangskode.

Det er ikke nødvendigt at være logget ind for at læse indholdet på hjemmesiden, det er kun hvis du ønsker at tilføje et indlæg, lægge billeder ind m.m. dette foregår stort set som på den blok vi har i dag.

Hvis det går som planlagt, så nedlægger vi den "gamle" hjemmeside inden for de næste 14 dage, men dette er ikke noget at du kommer til at opleve, andet end du bliver sendt til den nye hjemmeside, og bloggen forsvinder også, der skal du blod bruge den nye.

Har du ikke modtaget dit nye log ind, og den "gamle" hjemmeside er væk, så skal du blot tage kontakt til webmaster Erik Nybro Olsen, webmaster@o-s-f.dk eller Hjemmeside designer Peter B. Holst <pbh@pbhsoft.dk, eller formand Bjarke Ø. Knudsen bjarke.knudsen73@gmail.com eller 29290613, så gem disse oplysninger, da denne besked også vil forsvinde.

Hvis du oplever problemer, eller fejl på den nye hjemmeside, må du også meget gerne tage kontakt til en af de 3 oven nævnte.

Håber du bliver glad for vores nye hjemmeside.

På vegne af "Hjemmeside gruppen"

Bjarke Østerlund Knudsen

Tur d. 21/02-15Småbåds forum

Oprettet af Roland W. Sørensen 19 feb, 2015 09:52

Hej.
Så er det blevet tid til at tage hul på den nye sæson, med småbåds turene, den første tur løber af stablen nu på lørdag, og kommer til at foregå på sundet med udgangshavn , Rungsted. pt. er der tre både tilmeldt og vi kører fra Asnæs. "mødested for dem der ønsker at følges" P.pladsen ved Asnæs centret kl. 06,30. Husk at tilmelde jer og antal, senest fredag kl.. 16,00, da der vil blive købt en lille morgenbasse til nydelse ved skippermøde inden udsejling. Både der sejler ud inden Skippermøde regnes ikke for at deltage på foreningens tur, og vil derfor ikke komme i betragtning til indvejningen , ved skippermøde aftales turafslutnings tidspunkt.

Vh. tur leder Roland. tlf. 22956693.

Årets sidste junioraftenJuniore

Oprettet af Steffen Skovgaard 16 feb, 2015 19:47

Kære juniorer

Så er vi nået frem til årets sidste junioraften tirsdag i klubhuset hvor de sidste detaljer på fremstillet grej kan komme på plads. Der vil blive serveret pølser med tilbehør som afslutning på vinteraftenerne så kom glad og ønsk dine fiskekammerater en god sæson.

Med venlig hilsen

JuniorudvalgetGeneralforsamling 2015Medlemsinfo

Oprettet af Erik Nybro Olsen 09 feb, 2015 22:40

Kære medlem

Tiden nærmer sig for den årlige generalforsamling, som finder sted fredag den 27. februar i klubhuset i Asnæs.

Årets regnskab er lagt på den nye hjemmeside ny.o-s-f.dk, hvor du finder det under Aktiviteter; Generalforsamling; Regnskab2014.

Dagsorden ifølge vedtægter.

Husk at tilmelde dig middagen, som starter allerede kl 18.00.

Vel mødt

Gratis foredrag med Henrik MortensenMedlemsinfo

Oprettet af Erik Nybro Olsen 09 feb, 2015 22:30

Kære medlem

Pro Outdoor inviterer til foredrag med Henrik Mortensen:

Tirsdag d. 12/3-2015 kl: 18:30

Henrik har i 2014 startet sit eget mærke Salmologic. I forbindelse med at vi er blevet ”Coastal Partners” har vi inviteret ham op for at fortælle lidt omkring hans ideer og viden inden for fluefiskeriets forunderlige verden.

Henrik har livslang erfaring med kasteteknik og undervisning i fiskestrategi og laksefiskeri. Indtil nu har han landet mere end 4000 laks på flue - et udtryk for at hans erfaring og tilgang til fluefiskeriet for alvor virker i praksis.

Foredraget kommer til at omhandle hans historie og liv i fluefiske- branchen, hvordan det startede for ham og en del om hvordan udstyr blive produceret, selvfølgelig krydret med gode historier og billeder.

Arrangementet er Gratis og foregår på:

Hotel Sidesporet - Ahlgade 1B - 4300 Holbæk

Billetterne til foredraget skal afhentes i butikken:

Pro Outdoor -Ahlgade 11, 4300 Holbæk.JunioraftenJuniore

Oprettet af Steffen Skovgaard 02 feb, 2015 20:55

Husk at junioraften i morgen tirsdag er i klubhuset hvor Lars Juhl kommer og binder fluer.

Vel mødt! smiley

Venligst

Steffen Skovgard

Junior aften er flyttetJuniore

Oprettet af Steffen Skovgaard 27 jan, 2015 12:01

VIGTIGT VIGTIGT
Junioraften i aften og næste tirsdag er byttet således at der er fluekast i hallen i aften og fluebinding i klubben næste tirsdag.

Venligst

Steffen Skovgaard

VågmærFangstrapporter

Oprettet af Karl Erik Mikkelsen 13 nov, 2014 10:03

Blog imageBlog imageHej

Jeg var tirsdag d. 11/11 14 ude at fiske på nordkysten v. Rørvig, her så jeg hvad jeg først troede var et stykke plastic der lå et stykke ude i vandet.

Det viste sig dog at være en død fisk, jeg fik den på land og tog et billede og lod den ligge.

Jeg havde en mistanke om, at det kunne være en sildekonge. Da jeg kom hjem googlede jeg den og mente stadig det var en sildekonge. Jeg sendte noget tekst og et billede til Jørgen Stoltz (Silva Danica), som sendte det videre til Keld Hauge NVpro, stadig var der usikkerhed.

Keld Hauge sendte det videre til Peter Rask Møller Zoologisk Institut, han siger at det er en vågmær, som er i familie med sildekonge.

Jeg og Jytte var senere derude, her var mågerne i gang med at dele byttet, så de sidste billeder er ikke så gode. Jeg kom tilfældigvis forbi dagen efter, her var alt væk.

Mvh. Karl Erik.SkansehageFangstrapporter

Oprettet af Steffen Skovgaard 10 nov, 2014 07:35

Var i lørdags en tur ved Skansehage samme med Brian Sarto og hans søn Oliver. Det blev til 5 gode skrubber og en ising, der var fisk til alle og vi havde en dejlig formiddag ved vandet.


Alle fisk fanget på skalrejer og sildestykker tæt på land. Det er ikke sidste gang vi tager derop og nyder et par timer i godt selskab og med en dejlig natur oplevelse.

Blog image

Elsesminde - Fyns LaksefiskMedlemsinfo

Oprettet af Niels Møller Hansen 09 nov, 2014 21:35

Blog image

Lørdag d. 8.nov. var Osfs vandplejegruppe inviteret til Odense for at deltage i et vandplejekursus på Fyns Laksefisk - en afdeling af Elsesmindes produktionshøjskole. Ud over selve gruppen deltog Anders kone - Lotte samt junior Jesper.

Vi skulle være på Elsesminde kl. 8.45. Så der var samling ved klubhuset kl. 7. Lige bortset fra Karl Erik og Sinnet, der havde lovet at samle mig op i Ballerup kl. 6.30. For at støde til de andre på Fyn.

Alle vel ankommet, blev vi modtaget af biolog Linda, der først fortalte os om hvordan Fyns Laksefisk arbejdede med at hjælpe den fynske havørredbestand. Herefter blev vi vist rundt på hele anlægget, hvor vi så de mange kar med havørreder. Lige fra befrugtede æg der var klar til klækning, moderfisk der var klar til strygning og til yngel i mange stadier der var klar til udsætning.Blog image

Fiskemester Søren med en underskøn farvet havørred fanget i Liver Å.

Efter rundvisningen skulle vi ud til Liver Å for at se på elfiskning af moderfisk. I smukke naturomgivelser var vi tilskuere til mange flotte havørreder der skulle hjem til Fynsk Fisk for at give deres bidrag til næste års udsætninger. Herefter kørte vi tilbage til Fyns Fisk, hvor de medbragte madpakker blev sat til livs. Uheldigvis kom Å-folkene hjem netop da vi satte os til bords. Det betød at biolog Linda måtte udskyde sin frokost; da hun fik travlt med at fordele de elfiskede havørreder i flere forskellige kar. Det er meget vigtigt at der er nøje styr over fordelingen af fisk.

Efter frokost skulle vi ud til et mindre tilløb til Odense Å, hvor frivillige kræfter havde gjort et stort arbejde med at skabe optimale forhold for de vandrende havørreder. Grundet min begrænsende mobilitet måtte jeg blive ved bilerne; mens de andre travede ud over markerne. Men Karl Erik fik overdraget camcorderen, der sammen med Sinnets fotos gav mig fornøjelsen på film og fotos.

Inden vi kørte fra Elsesminde,var Jan og Anders biler blevet udstyret med 2 vandtanke indeholdende ialt 950 ½-års fisk, til udsætning i et par af vores mindre vandløb i Odsherred.

Til sidst var tiden ved at løbe fra os.Men det lykkedes i aftenens skumring for Jan, Kalle, Anders og Karl Erik at sætte de mange ørreder ud i deres nye verden, hvor de forhåbentlig vil klare sig godt. På det tidspunkt var jeg kommet hjem til Ballerup, rigtig godt brugt - men på den gode måde. Sjældent har jeg sovet så godt som sidste nat.


Tak til alle jer der deltog, tak til folkene på Fyns Fisk, tak for hjælpsomhed med at få mig fragtet rundt, og have tålmodighed med mig. Det var en dejlig oplevelse.

Sinnet har taget billederne der er brugt i indlægget.

nimh

Elsesminde - Fyns LaksefiskMedlemsinfo

Oprettet af Niels Møller Hansen 09 nov, 2014 21:35

Lørdag d. 8.nov. var Osfs vandplejegruppe inviteret til Odense for at deltage i et vandplejekursus på Fyns Laksefisk - en afdeling af Elsesmindes produktionshøjskole. Ud over selve gruppen deltog Anders kone - Lotte samt junior Jesper.

Vi skulle være på Elsesminde kl. 8.45. Så der samling ved klubhuset kl. 7. Lige bortset fra Karl Erik og Sinnet, der havde lovet at samle mig op i Ballerup kl. 6.30. For at støde til de andre på Fyn.

Alle vel ankommet, blev vi modtaget af biolog Linda, der først fortalte os om hvordan Fyns Laksefisk arbejdede med at hjælpe den fynske havørredbestand. Herefter blev vi vist rundt på hele anlægget, hvor vi så de mange kar med havørreder. Lige fra befrugtede æg der var klar til klækning, moderfisk der var klar til strygning og til yngel i mange stadier der var klar til udsætning.

Blog image Fiskemester Søren med en underskøn farvet havørred fanget i Liver Å.

Efter rundvisningen skulle vi ud til Liver Å for at se på elfiskning af moderfisk. I smukke naturomgivelser var vi tilskuere til mange flotte havørreder der skulle hjem til Fynsk Fisk for at give deres bidrag til næste års udsætninger. Herefter kørte vi tilbage til Fyns Fisk, hvor de medbragte madpakker blev sat til livs. Uheldigvis kom Å-folkene hjem netop da vi satte os til bords. Det betød at biolog Linda måtte udskyde sin frokost; da hun fik travlt med at fordele de elfiskede havørreder i flere forskellige kar. Det er meget vigtigt at der er nøje styr over fordelingen af fisk.

Efter frokost skulle vi ud til et mindre tilløb til Odense Å, hvor frivillige kræfter havde gjort et stort arbejde med at skabe optimale forhold for de vandrende havørreder. Grundet min begrænsende mobilitet måtte jeg blive ved bilerne; mens de andre travede ud over markerne. Men Karl Erik fik overdraget camcorderen, der sammen med Sinnets fotos gav mig fornøjelsen på film og fotos.

Inden vi kørte fra Elsesminde,var Jan og Anders biler blevet udstyret med 2 vandtanke indeholdende ialt 950 ½-års fisk, til udsætning i et par af vores mindre vandløb i Odsherred.

Til sidst var tiden ved at løbe fra os.Men det lykkedes i aftenens skumring for Jan, Kalle, Anders og Karl Erik at sætte de mange ørreder ud deres nye verden, hvor de forhåbentlig vil klare sig godt. På det tidspunkt var jeg kommet hjem til Ballerup, rigtig godt brugt - men på den gode måde. Sjældent har jeg sovet så godt som sidste nat.


Tak til alle jer der deltog, tak til folkene på Fyns Fisk, tak for hjælpsomhed med at få mig fragtet rundt, og have tålmodighed med mig. Det var en dejlig oplevelse.

Sinnet har taget billederne der er brugt i indlægget.

nimhElsesminde - Fyns LaksefiskMedlemsinfo

Oprettet af Niels Møller Hansen 09 nov, 2014 21:35

Lørdag d. 8.nov. var Osfs vandplejegruppe inviteret til Odense for at deltage i et vandplejekursus på Fyns Laksefisk - en afdeling af Elsesmindes produktionshøjskole. Ud over selve gruppen deltog Anders kone - Lotte samt junior Jesper.

Vi skulle være på Elsesminde kl. 8.45. Så der samling ved klubhuset kl. 7. Lige bortset fra Karl Erik og Sinnet, der havde lovet at samle mig op i Ballerup kl. 6.30. For at støde til de andre på Fyn.

Alle vel ankommet, blev vi modtaget af biolog Linda, der først fortalte os om hvordan Fyns Laksefisk arbejdede med at hjælpe den fynske havørredbestand. Herefter blev vi vist rundt på hele anlægget, hvor vi så de mange kar med havørreder. Lige fra befrugtede æg der var klar til klækning, moderfisk der var klar til strygning og til yngel i mange stadier der var klar til udsætning.

Blog image Fiskemester Søren med en underskøn farvet havørred fanget i Liver Å.

Efter rundvisningen skulle vi ud til Liver Å for at se på elfiskning af moderfisk. I smukke naturomgivelser var vi tilskuere til mange flotte havørreder der skulle hjem til Fynsk Fisk for at give deres bidrag til næste års udsætninger. Herefter kørte vi tilbage til Fyns Fisk, hvor de medbragte madpakker blev sat til livs. Uheldigvis kom Å-folkene hjem netop da vi satte os til bords. Det betød at biolog Linda måtte udskyde sin frokost; da hun fik travlt med at fordele de elfiskede havørreder i flere forskellige kar. Det er meget vigtigt at der er nøje styr over fordelingen af fisk.

Efter frokost skulle vi ud til et mindre tilløb til Odense Å, hvor frivillige kræfter havde gjort et stort arbejde med at skabe optimale forhold for de vandrende havørreder. Grundet min begrænsende mobilitet måtte jeg blive ved bilerne; mens de andre travede ud over markerne. Men Karl Erik fik overdraget camcorderen, der sammen med Sinnets fotos gav mig fornøjelsen på film og fotos.

Inden vi kørte fra Elsesminde,var Jan og Anders biler blevet udstyret med 2 vandtanke indeholdende ialt 950 ½-års fisk, til udsætning i et par af vores mindre vandløb i Odsherred.

Til sidst var tiden ved at løbe fra os.Men det lykkedes i aftenens skumring for Jan, Kalle, Anders og Karl Erik at sætte de mange ørreder ud deres nye verden, hvor de forhåbentlig vil klare sig godt. På det tidspunkt var jeg kommet hjem til Ballerup, rigtig godt brugt - men på den gode måde. Sjældent har jeg sovet så godt som sidste nat.


Tak til alle jer der deltog, tak til folkene på Fyns Fisk, tak for hjælpsomhed med at få mig fragtet rundt, og have tålmodighed med mig. Det var en dejlig oplevelse.

Sinnet har taget billederne der er brugt i indlægget.

nimhVinter aftener og juniorerJuniore

Oprettet af Steffen Skovgaard 29 okt, 2014 18:51

Som altid hyggeligt med klubaftener, i går løb den første af stablen af de kommende vinteraftener. Dog var der ikke mange juniorer med og ingen nye. Vi er i junioudvalget blevet enige om at sætte en annonce i avisen hvor vi gør opmærksom på vores eksistens og fortæller hvad der sker i junior regi.

Er du mellem 6 og 18 år og læser dette men endnu ikke har stiftet bekendtskab med OSF så er du meget velkommen til at kontakte en af medlemmerne i junior udvalget eller kasseren. Vi laver grej i løbet af vinteren som skal bruges på vores fælles ture. Kom og nyd det hyggelige samvær og gode kammeratskab og snup en sodavand sammen med de andre juniorer.

KlubaftnerMedlemsinfo

Oprettet af Bjarke Østerlund 18 okt, 2014 21:38

Så nærmer tiden sig, hvor vi igen skal have nogen hyggelige klubaftner.

Junioreudvalget har sammensat et vinterprogram ser således ud.

Alle aftner fra kl.18:30 – 21:00, undervisningen starter kl. 19.00

Tirsdag d. 28/10-2014

Åbent hus.

Her vil der være mulighed for at prøve noget af det vi kan opleve hen over vinteren. Tag derfor en god ven med og lad ham eller hende prøve at lave en flue, spinner m.m.

Tirsdag d. 4/11-2014

Pumpebræt og knuder.

Vi ser på hvordan man kan lave et pumpebræt til brug for sandorm. Vi øver de forskellige knob til fastgørelse af ende grej.

Tirsdag d. 11/11-2014

Waders træning.

Vi tager igen en tur til svømmehallen i Nykøbing og træner medsikkerhed med waders på i vandet.

Tirsdag d. 18/11-2014

Støbning af blink.

Vi støber blink og farvelægger dem.

Tirsdag d. 25/11-2014

Støbning af blink.

Vi støber blink og farvelægger dem.

Tirsdag d. 2/12-2014

Opsamling og valgfri aktivitet.

Mangler du at male et blink eller har du lyst til at lave en spinner, så er det i aften.

Tirsdag d. 9/12-2014

Juleafslutning.

Julehygge med hvad der dertil hører.

Vel mødt Juniorudvalget.